Pięć porad dotyczących tworzenia kuchni

Średnia cena za przebudowę kuchni o powierzchni 200 stóp kwadratowych w 2017 roku to ponad 37 000 USD. (Oto zabawny / przerażający kalkulator, w którym można grać z liczbami.) To jest średnia. Zanim zaczniesz rozdzieranie szafek, warto wiedzieć, w co się pakujesz. A kto lepiej zapytać o wskazówki i funkcje związane z przebudową kuchni, niż o globalnych zwycięzcach konkursu na projekt kuchni w Sub-Zero i Wolf 2015-2016? Dziesięć globalnych zwycięzców zostało wybranych spośród ponad 1500 zgłoszeń, a nagrody pieniężne wyniosły 113 000 USD; konkurencja była ostra. Poprosiliśmy kilku naszych ulubionych zwycięzców o wskazówki i porady dotyczące stworzenia pięknej, nowoczesnej kuchni, która będzie funkcjonować również dla Twojej rodziny.

drzwi

1. Wykonaj plan
Nie najseksowniejsza z porad, ale powiedzenie „zmierzyć dwa razy, wyciąć raz” wydaje się być motto projektanta kuchni. David Armor, który zdobył nagrodę Second Place Transitional Kitchen ze Scottem Schneiderem, zawsze rozpoczyna swoje projekty od głębokiego planowania. Rozpoczyna proces, siadając z klientami, „poznając ich pragnienia i aspiracje; ich codzienne czynności i stresy. Wspólnie myślimy o tym, co mają i co je inspiruje, wyobrażając sobie przestrzenie, w których chcieliby mieszkać, w granicach wymagań strony i miasta, co zwykle wymaga dodatkowej kreatywności „- powiedział David. I dla każdego budżetu planowanie ma kluczowe znaczenie. Zastanów się, jak często się bawisz, ile osób kuchnia powinna zajmować przeciętna noc, ilu kucharzy jest w domu. Im dokładniej planujesz, w jaki sposób korzystasz z przestrzeni, tym lepszy wynik.

domar wnetrza

2. Rozważ różne rodzaje oświetlenia
Kuchnia może być wymagająca, jeśli chodzi o oświetlenie. „Jedna wspólna cecha kuchni dzisiaj: wszystkie dobre imprezy kończą się tam” – powiedział David Armor. Oznacza to, że podczas gdy wielkie oświetlenie zadania jest niezbędne do mielenia czosnku, potrzebne jest również oświetlenie nastrojowe do tego szampańskiego tostu. Będziesz chciał zmaksymalizować naturalne oświetlenie w ciągu dnia, rozważyć odpowiednie oświetlenie zadaniowe, a następnie oświetlenie otoczenia po zakończeniu wszystkich prac.

meble w domar wnetrza

3. Przejdź do otwartych półek (lub minimalnych górnych szafek)
Projektant kuchni Idan Naor jest ekspertem w małych kuchniach kosmicznych (w końcu on i jego kolega, Shuji Suzumori, wygrywali najlepszą kuchnię Small Spaces). Mówi, że największym niepowodzeniem w projektowaniu kuchni jest wypełnianie każdej powierzchni górnymi szafkami. „Górne szafki w rogach i obszarach blisko sufitu są trudne do użycia i sprawiają, że kuchnia jest ciemna i mała” – wyjaśnił. Za jego zwycięski projekt chciał, aby kuchnia czuła się jak część salonu / jadalni. „Staraliśmy się również zachować poczucie otwartości poprzez unoszenie górnej szafki na ścianie i używanie otwartych półek w rogu.” Kupujący Costco: nigdy się nie bójcie. Jeśli podoba Ci się wygląd otwartych półek, ale martw się o przechowywanie, spójrz na wyspę kuchenną, aby poradzić sobie z pewnym obciążeniem. Dla dużego miejsca do przechowywania Naor często posuwa się tak daleko, że tworzy wyspiarskie magazyny, do których można uzyskać dostęp z obu stron.

4. Wybierz intuicyjne urządzenia
Zwycięzca konkursu First Place Contemporary Fergus Scott skupia się na urządzeniach, które są łatwe do zrozumienia na pierwszy rzut oka, a nie na tych, które wymagają „uczenia się nowej serii symboli w celu efektywnego ich działania”. David Armor również grawituje w kierunku estetyki Sub -Zero i urządzenia Wolf. Klienci za jego nagradzany projekt kuchni są w przemyśle spożywczym, co wyjaśnił David „podniosło ich zainteresowanie najwyższej wydajności funkcji. Dwupaliwowy system Wolf o średnicy 60 cali ma precyzyjną kontrolę płomienia, co naprawdę poprawia ich zdolność do gotowania; a lodówka Sub-Zero Pro 48 ułatwia otwarcie jednej szuflady jedną ręką, aby pobrać kilka warzyw podczas gotowania, lub szpiegować konkretny przedmiot przez szklane drzwi. ”

5. Znajdź sposób łączenia się z otoczeniem
Dla współczesnej wygranej kuchennej Fergusa Scotta znalezienie sposobu na zajęcie miejsca na zewnątrz było krytyczne dla misji. Klienci chcieli, aby kuchnia zawierała zapierający dech w piersiach widok na Pacyfik i otaczające go łąki. Budowanie tego połączenia z otoczeniem jest kluczowym elementem wszystkich projektów kuchennych Fergusa Scotta: „Budżet lub zimny klimat mogą ograniczać możliwości fizycznych otworów, ale poczucie zewnątrz może być nadal tworzone przy użyciu szkła oraz w architekturze budynku. dom – powiedział.